Logo
Skriv ut denna sida

Vargvägrargrupp på Facebook tvångsansluter medlemmar

Facebookgruppen Våga vägra varg i Sverige tvångsansluter sina medlemmar.

Gruppens administratör Claes Bäck skriver enligt Jakt & Jägare i ett pressmeddelande att "Medlemmarna har samtliga sökt medlemskap och blivit godkända medlemmar i gruppen". Det är inte sant. De nya medlemmarna söker i allmänhet inte själva medlemskap utan man tvångsansluts. Gruppen har systematiskt de senaste dagarna byggt upp sitt medlemsantal genom att plockat in facebookvänner som nya medlemmar utan att de tillfrågats och utan att de ens säkert uppmärksammar att de blir medlem.

I en Facebookgrupp läggs man nämnligen till utan att själv ha valt att bli medlem och det kan i många fall gå veckor eller månader innan man som ny medlem uppmärksammar den nya gruppen. En grupps medlemssiffra är alltså ett helt meningslöst mått på dess betydelse.

Detta är en viktig skillnad från Facebooks "gillasidor" där de som gillar var och en själva har gjort ett aktivt val att delta. Den största "gillasidan" med varganknytning är Nordulvs "Låt vargen leva" som har nästan 20.000 självvalt anslutna gillare. Den startade vid licensjakten på varg för drygt 3 år sedan och har sedan dess stadigt växt.

Senast ändradtisdag, 09 april 2013 11:47
© Nordulv 2013