Nordulv Nyhetsbrev 18 - lite om målet om Susi

Hej Besökare!

Nu är det snart två veckor sedan vi deltog i den muntliga förhandlingen (rättegången) mot Naturvårdsverket om Susi, Junseletiken, i Förvaltningsdomstolen.

Jag och Agneta Eliazon (ny ersättare i styrelsen) satt på klagandesidan tillsammans med Rovdjursföreningen och Naturskyddsföreningen. Jag tror vi olika föreningar och personer kompletterade varandra rätt bra, med olika infallsvinklar på saken.

I Nordulvs inledningsanförande beskrev vi den stora passivitet som vi sett hos Naturvårdsverket trots att Susi fanns i Junseleområdet redan från mars ifjol. Det hade funnits gott om tid till förberedelser som tex byggande av hägn, menar Nordulv.

Samebyns representanter gav en detaljerad beskrivning av hur renarna flyttats sedan i höstas, var de funnits och hur man drivit dem. De försökte förklara hur mödosam vintern varit, med extremt hög arbetsbelastning och långa tider borta från familj.

I vår slutplädering talade vi bl.a. om hur viktigt detta mål är för framtiden, att Susi är en mycket värdefull varg och att det är helt nödvändigt att säkra naturlig invandring om vargstammen på lång sikt skall kunna vara livskraftig.

Inom ett par veckor kommer domen.

Jakob Norstedt-Moberg
Ordförande, Föreningen Nordulv
jakob@nordulv.org
-----------------------
Vill du bli medlem i Nordulv och få info direkt när det händer? Anmäl dig på http://www.nordulv.org/bli-medlem.html : Du kan betala med Paypal eller Plusgiro.

Vill du inte ha fler nyhetsbrev?