Logo
Skriv ut denna sida

Skakade av Storsjöodjuret - skyddsjakt söks

Installation föreställande Storsjöodjuret vid Sunne, Storsjöbygden Installation föreställande Storsjöodjuret vid Sunne, Storsjöbygden Foto: Nordulv

Medlemmar ur föreningen Nordulv träffades för att njuta av naturen och djurlivet i Jämtland på påskdagen. De skulle tälta i militärtält under natten men träffen fick ett abrupt slut då de fick se en skugga under isen på Storsjön. Isen knakade sedan så att medlemmarna snabbt fick fly till fast mark för att risken att hamna i vattnet var överhängande då isen sprack på sina håll.

- Vi blev verkligen vettskrämda av händelsen och det kan inte ha varit något annat än Storsjöodjuret som visade sig, säger Sara, en av deltagarna som var med. Det är sista gången jag vistas i eller på den här sjön, fortsätter hon.

Mötet och det som skulle bli en trevlig vistelse i naturen fick avbrytas då ingen längre ville tälta i närheten av Storsjön och odjuret. Flera av medlemmarna hade också sina hundar med sig.

- Vi fruktar för våra hundars liv om vi hade stannat kvar, säger flera av dem.

Föreningen Nordulv kommer under tisdagen att skicka in en skyddsjaktsansökan på Storsjöodjuret. Så här går det ju inte att ha det. Man måste ju kunna vistas i naturen och tälta i det vilda utan att behöva frukta för sitt eller sina hundars liv. Att låta sina barn bada i Storsjön borde efter detta undvikas. Att Storsjöodjuret är fridlyst kan inte ha någon betydelse i det här fallet. Det dröjer inte länge innan någon blir tagen av odjuret från djupet i sjön.

Senast ändradmåndag, 01 april 2013 00:00
© Nordulv 2013